Indholdsfortegnelse:

Opskrift På En Klassisk Charlotte Med æbler I Ovnen, Brødmaskine Osv. + Foto Og Video
Opskrift På En Klassisk Charlotte Med æbler I Ovnen, Brødmaskine Osv. + Foto Og Video

Video: Opskrift På En Klassisk Charlotte Med æbler I Ovnen, Brødmaskine Osv. + Foto Og Video

Video: Opskrift På En Klassisk Charlotte Med æbler I Ovnen, Brødmaskine Osv. + Foto Og Video
Video: Æbleflæsk Alletiders Kogebog 2024, April
Anonim

Culinary Classics - Madlavning Charlotte med æbler

Charlotte med æbler
Charlotte med æbler

Måske er det bedste tidsfordriv en aften i et varmt selskab over en kop te og god samtale. Og til te skal du helt sikkert tilberede en sød dessert. På sommeraftener skal denne dessert være lys og luftig. Den bedste mulighed er apple charlotte, hurtig at tilberede og lækker. Vi vil fortælle dig, hvordan du forbereder en sådan charlotte på flere måder, så du kan diversificere dessertbordet.

Indhold

  • 1 Enkel hurtig charlotte
  • 2 Disse tip hjælper dig
  • 3 En smule historie: traditionel charlotte
  • 4 Lidt originalitet: charlotte a la russe fra sort brød i ovnen
  • 5 Madlavning i en langsom komfur
  • 6 Brødmaskinen er en anden hjælper i køkkenet
  • 7 Video om madlavning af duftende charlotte

En simpel hurtig charlotte

Naturligvis kan charlotte fremstilles med næsten enhver slags bær og frugter, men æbler bevarer traditionelt popularitet, især sure, for eksempel Antonovka. Surheden i denne skål er den vigtigste ting, og æbler er de nemmeste at behandle, så denne mulighed er den nemmeste og hurtigste.

Vi bager denne charlotte i ovnen. For hende skal du bruge følgende ingredienser:

  • 3 store æbler;
  • 3 æg
  • 1 kop sukker
  • 1 kop mel;
  • 1 tsk brandy
  • salt på spidsen af en kniv;
  • vaniljesukker.

Forbered mad, så de alle er lige ved hånden, for det er vigtigt for os ikke at spilde tid.

Enkel charlotte med æbler
Enkel charlotte med æbler

Brug sure æbler til at lave charlotte

  1. Pisk 3 æg og 1 kop sukker ordentligt, så sukkeret er helt opløst, og massen øges lidt i volumen. Brug en mixer eller blender til dette.
  2. Tilsæt et glas mel, sørg for at sigtes, lidt vaniljesukker og salt. Røre rundt. På samme tid hældes en teskefuld brandy i. Når den er bagt, opløses alkoholen, og dejen bliver luftig.
  3. Hak æbler tilfældigt. De kan skæres i tynde skiver eller terninger. Læg i en smurt gryde og dæk med dej. Sæt i en ovn, der er forvarmet til 180-200 grader i ca. 1 time.

Når charlotte er helt klar, smager skorpen på overfladen som en luftig bizet. Jo mere grundigt og bedre du slår æggene til dej, jo smukkere og smagere skorpen bliver.

Disse tip hjælper dig

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

En smule historie: traditionel charlotte

Vidste du, at Charlotte optrådte i det 18. århundrede, og dens opfindelse var dedikeret til dronning Charlotte, hustruen til kong George III af England? Dengangens charlotte ligner ikke meget det, vi forbereder nu, da det blev lavet af det resterende brød, som blev anset for uacceptabelt at smide på det tidspunkt. Lad os prøve at bruge en gammel opskrift i moderne omgivelser.

Klassisk charlotte med æbler
Klassisk charlotte med æbler

Den klassiske charlotte blev opfundet tilbage i det 18. århundrede.

Du skal bruge et brød eller et hvedebrød. Hvis de er lidt forældede, så er denne opskrift helt rigtig. Fjern skorpen fra brødet, skåret i tynde skiver.

Smelt ca. 100 gram smør og dypp hver skive brød grundigt.

Tag en lille gryde, smør væggene indefra med smør. Linj bunden og siderne med skiver hvidt brød gennemblødt i smør.

Skræl et par æbler (3-5), hak fint og læg i en anden gryde. Dæk med 150 gram sukker, tilsæt lidt kanel (bogstaveligt talt en knivspids) og en spiseskefuld smør. Lad det simre over høj varme under konstant omrøring, indtil æblerne er ømme. Anbring denne blanding i en gryde med brødskiver. Top med et par flere skiver af det samme gennemblødt i olie og drys med brødkrummer.

Forvarm ovnen til 180 grader, og læg ikke en gryde med en charlotte mere. End en halv time.

Dette er ikke den endelige version af den klassiske charlotte. Franskmændene bragte deres egen smag til opskriften, og du kan også prøve det, for det er slet ikke svært. Opskriftens egenart er i vanillecremen, der er overtrukket med lag brød og æbler, hvorfra charlotte ligner en kage i struktur. I dette tilfælde kan hvidt brød erstattes med smørkager, og du får den berømte "Charlotte på russisk", som først blev udarbejdet af den franske kulinariske specialist Marie-Antoine Carem til den russiske kejser Alexander I.

Lidt originalitet: Charlotte a la russ lavet af sort brød i ovnen

Denne opskrift er mere kompliceret end en hurtig charlotte, men stol på, at dine gæsters anmeldelser ikke vil lade dig fortryde den brugte tid. Tag disse produkter:

  • 1 kop knust rugbrødkrummer
  • 3 kopper revet uaktuelt sort brød
  • 100 g smør
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1 citron (zest)
  • 3 fedter
  • 1 spsk kandiseret orange
  • 1 kop sukker
  • 6-8 æbler
  • ½ glas hvidvin
  • 30 ml rom

Kombiner rug og sorte beskytter og dæk med smeltet smør. Rør godt, steg i en gryde, tilsæt knuste nelliker, kanel, et halvt glas sukker, halvt hakket kandiseret frugt og halvdelen af skallen.

Sort rugbrød til charlotte
Sort rugbrød til charlotte

Oprindelig løsning: For charlotte på russisk skal du bruge uaktuelt rugbrød

Fortynd hvidvin med vand i forholdet 1: 1, kog med den resterende halvdel af sukkeret.

Skræl æblerne fra kernen, hak fint, tilsæt til vinsirupen og kog i 5-7 minutter. Hæld et glas rom i.

Smør formen, drys med sukker. Du kan lægge bunden af formen med olieret papir. Læg et lag kiks, æbler, igen et lag kiks. Spred efter tur, så toppen er dækket af brød. Smør lidt med en tallerken, bages i ovnen i 15 minutter.

Sådan charlotte suppleres meget godt med fløde og kan serveres med te, kaffe, juice og cocktails.

Madlavning i en multikooker

En vidunderlig opfindelse - en multikooker! Denne vidunderlige maskine frigør dig meget fritid, og desuden gør det enkle retter endnu mere lækre og originale

Vi vil overveje en simpel charlotteopskrift fra en usædvanlig vinkel: kog i en langsom komfur. På denne måde hæver dejen meget godt, og du får en rigtig kage med en diameter på 22 cm og en højde på op til 10 cm.

Du får brug for:

  • 5 æg;
  • 1 kop sukker
  • 5 æbler;
  • 1 kop mel.

Forbered først æblerne: skræl dem og kern dem, skær dem, læg dem i en skål og drys citronsaft over.

Nogle mennesker kan lide at tilføje flere æbler til Charlotte. Overdriv det ikke, så al dejen ikke forbliver i hullerne mellem stykkerne. Det er også muligt ikke at skrælle æbler fra skrællet, da det under tilberedningsprocessen bliver blødt og aromatisk.

Pisk æggene over et ensartet skum. For at gøre piskning lettere skal du køle æggene på forhånd og tilføje en knivspids salt til dem.

Fortsæt med at slå, tilsæt sukker gradvist, indtil det opløses helt. Derefter tilsættes mel i en ske, omrøres grundigt, så der ikke er klumper tilbage. Dejen skal vise sig som en tyk creme fraiche i konsistens.

Multicooker charlotte
Multicooker charlotte

I en multikooker viser Charlotte sig at være særlig luftig

Smør en multikogepande med olie og hæld lidt dej, fordel den for at dække bunden og en del af væggene med en lille side. I dette tilfælde vil dejens tykkelse være ca. 0,5 cm.

Placer æblerne, top med den resterende dej og ryst lidt (men ikke så meget, at æbleskiverne og dejen blandes!). du kan tilføje endnu et lag æbler.

Tænd for "Bagning" -tilstanden på multicooker, indstil tiden - 60 minutter. Mens charlotte koger, må du ikke løfte låget for at forhindre, at dejen falder ned undervejs. Jo flere æbler du har, jo længere tid kan det tage at bage. Når du har slukket charlotten, skal du lade den være i multikogeren i yderligere 10 minutter og derefter fjerne den fra gryden.

Brødproducenten er en anden hjælper i køkkenet

Som du kan se, er der mange muligheder og metoder til fremstilling af charlotte i moderne køkken. Hvis du har en brødmaskine derhjemme, er det en synd ikke at bruge det.

Tag disse produkter:

  • 3 æg
  • 200 gr. mel;
  • ¼ tsk sodavand, skyllet med eddike eller bagepulver;
  • 200 gr. Sahara;
  • 3-4 sure æbler;
  • rosiner, kanel.

Forbered æbler på samme måde som i de foregående opskrifter: skræl, hugg, drys med sukker og kanel.

Forbered dejen: Pisk æggene med sukker indtil en homogen skummende masse, tilsæt mel, bland grundigt, så der ikke er nogen klumper tilbage. Indløs sodavand i dejen, hæng igen.

Tag en skål med brødmaskine. Da du allerede har æltet dejen, behøver du ikke en spatel til blanding af ingredienserne - fjern den. Smør skålens sider med smør.

Teslo til charlotte i en brødmaskine
Teslo til charlotte i en brødmaskine

Brødmaskinen hjælper dig med at forberede en original charlotte

Kombiner dejen med tilberedte æbler, rør om. Læg blandingen i en skål og læg den i en brødmaskine.

Vælg indstillingen Bage eller Cupcake. Brødmaskinen er god, fordi den beregner den nødvendige tid i henhold til tilstanden. Nu kan du roligt gå rundt i din virksomhed, indtil timeren bipper for at signalere slutningen af madlavningen.

Åbn brødmaskinen, og vent lidt på, at formen er afkølet. Derefter rystes charlotte forsigtigt på et fad, skæres og serveres.

Video om madlavning af duftende charlotte

Der er mange charlotteopskrifter, de er alle meget forskellige, og i hvert land giver de denne skål en særlig smag. Vi har tilbudt dig de enkleste muligheder, der let og hurtigt kan implementeres ud fra de produkter, vi er vant til. Vi håber, at vores opskrifter tilføjer variation i din kogebog og glæder dine gæster. God appetit og komfort til dit hjem!

Anbefalede: