Indholdsfortegnelse:

Sådan Skræller Du Et Græskar Fra En Hård Skræl Korrekt Og Hurtigt Derhjemme
Sådan Skræller Du Et Græskar Fra En Hård Skræl Korrekt Og Hurtigt Derhjemme

Video: Sådan Skræller Du Et Græskar Fra En Hård Skræl Korrekt Og Hurtigt Derhjemme

Video: Sådan Skræller Du Et Græskar Fra En Hård Skræl Korrekt Og Hurtigt Derhjemme
Video: Film 4 | Laurits dyrker kæmpe-græskar | Micki Cheng | GoCook by Coop 2024, April
Anonim

Rustningen er stærk, men vores hænder er hurtige: hvordan man skræller et græskar

Slagter græskar
Slagter græskar

Takket være vitaminerne A, C, E, gruppe B, PP, mikroelementer (kalium, magnesium og andre), fibre, pektin indeholdt i græskar, indtager det med rette et førende sted med hensyn til nytten i menneskelig ernæring. Det er velegnet til børn, inklusive spædbørn, ældre og gravide. Pulpens unikke sammensætning gør grøntsagen nyttig til at forhindre udvikling af hjerte-kar-sygdomme, den har en vanddrivende, antiemetisk virkning, hjælper med at bekæmpe toksikose hos gravide kvinder, søvnløshed. Grøntsagen hjælper med anæmi og udmattelse af kroppen, leversygdom og mange andre sygdomme. Dens frø er ikke mindre nyttige. Uanset hvilken del, skal græskar skrælles ordentligt inden brug.

Indhold

  • 1 Hvilken slags frugt er denne grøntsag

    • 1.1 Storfrugtet
    • 1.2 Hardfaced
    • 1.3 Muskatnød
  • 2 At rengøre eller ikke rengøre
  • 3 Sådan skræller du et græskar fra en hård skræl: muligheder med et foto

    3.1 Rengøringsprocedure for græskar

  • 4 Små tricks

    4.1 Hvordan man hurtigt og let skræller et græskar - video

Hvilken slags frugt er denne grøntsag

Græskar har været kendt i over 5 tusind år. Oprindelsesstedet er Central- og Sydamerika, hvor de gamle indianere begyndte at bruge det. Frugten blev bragt til Rusland i det 16. århundrede.

Græskar
Græskar

Nytten af græskar til ernæring kan næppe overvurderes.

Der er mange sorter af græskar. De adskiller sig i farve og størrelse, form og formål. Der er dekorative sorter, hvis papirmasse er uspiselig, men den usædvanlige form og farve af frugten kan dekorere en havegrund eller vinterhave. Nogle sorter dyrkes til husdyrfoder eller til frø. I øjeblikket dyrkes tre typer oftest:

  • storfrugtede;
  • fast mund
  • muskatnød.

Stor frugt

Navnet på disse sorter taler for sig selv. Frugterne er store i størrelse og vægt, de er også de sødeste. I nogle sorter når sukkerindholdet 15%, hvilket er mere end i den sødeste vandmelon. Huden på sådanne græskar er ret tynd, mens de opbevares godt i en bylejlighed.

Vægten af denne art kan nå en centner; der er et kendt tilfælde af voksende frugter, der vejer mere end 500 kg. Frugterne er normalt runde eller aflange. Inde er der et stort hulrum med frø.

Store frugtsorter inkluderer sorterne "Stofuntovaya", "Titan", "Kupchikha", "Teschenka" og andre. Sorterne er modstandsdygtige over for lave temperaturer.

Storfrugtede græskar
Storfrugtede græskar

Nogle græskarprøver kan nå flere hundrede kg.

Hårdhåret

Det er ringere i størrelse end stort frugt og har en meget hård skræl, mere som en nøddeskal. Denne art modnes hurtigt. Allerede i slutningen af august - begyndelsen af september kan du spise dem. Hårde græskarfrø er de bedste.

Ud over at blive spist, er de også værdifulde som råmateriale til madlavning. Det er for hvilket husmødrene ikke kan lide at håndtere dem så meget - den hårde skal, har fundet anvendelse på dette område. Retter lavet af det er lette, holdbare og miljøvenlige.

Kødet af hårdborede græskar er løsere og kan være ret groft. Tildel sorten "Spaghetti" med fibermasse, der i udseende virkelig minder om spaghetti. En anden interessant sort er gymnospermer. Græskarfrø af denne sort har ikke en ydre hård skal og er meget velsmagende. Denne sort opbevares ikke i lang tid på grund af det faktum, at frøene kan spire inde i selve græskaret.

Hærdede græskar
Hærdede græskar

Når det opbevares i lang tid, tykner og hærder græskarets hud

Muscat

Dette græskar kaldes også butternut - butternut. Det har en flaske- eller pæreform. Næsten alle er lyse orange kød med en nøddeagtig smag, der er fast og buttery. Der er få frø, og de er placeret i et lille hulrum i den fortykkede del af frugten. Butternut squash betragtes som den mest lækre og vitaminrige af alle typer.

Hærdede græskar
Hærdede græskar

Det tætte, buttery kød af butternut squash har en nøddeagtig smag

Dens papirmasse er ret sød, sukkerindholdet kan nå 11,5%.

Denne art tilhører mellemmodning og sen modning, for modning har den brug for et varmt klima. Men der er ikke noget galt, hvis grøntsagen ikke havde tid til at modne i haven, det vil med succes gøre dette under opbevaring.

Husmødres hovedpine - hvordan man skræller et græskar. Denne proces er især problematisk om vinteren, når huden hærder endnu mere fra lang opbevaring. Men vi er ikke vant til at trække os tilbage.

At rengøre eller ikke rengøre

For husmødre, der spekulerer på, om det er nødvendigt at skrælle en grøntsag, er der gode nyheder: det er ikke nødvendigt. Det hele afhænger af fadet, som du skal lave mad af. Og du kan tilberede mange sådanne retter, fra den velkendte hirse grød til fyldning til tærter, salater og kødretter.

Græskar retter
Græskar retter

Skrællingen af det bagte græskar skrælles let af efter tilberedningen

Græskaret kan simpelthen bages i ovnen, drysses med sukker eller vandes med ahornsirup, du kan gryde det i ovnen på et bageplade, tilføje lidt vand, du kan gnide det på et rivejern - i alle disse tilfælde, du behøver slet ikke at fjerne huden. Fra bagt og stuet kan det let fjernes efter kogning, bare smid resten af den revne skorpe væk. Der er opskrifter, når retterne koges i et helt græskar, her er spørgsmålet om rengøring ikke det værd.

Græskar retter
Græskar retter

Madlavning i et græskar eliminerer behovet for at skrælle hård hud af

Sådan skræller du et græskar fra en hård skræl: muligheder med et foto

Men hvis opskriften stadig kræver tilsætning af grøntsagen i form af skiver, skal du rulle ærmerne op. Alt er simpelt med en tynd og blød hud, det kan let fjernes med en kniv eller en trekantet kartoffelskræller. Det er en anden sag, hvis huden er hård som en skal.

Procedure for græskarrensning

  1. Først og fremmest skal grøntsagen vaskes godt.
  2. Skær derefter låget og bunden af med en bred lang kniv. Dette vil hjælpe med at give frugten stabilitet under yderligere forarbejdning.

    Vi renser græskaret
    Vi renser græskaret

    Skær først låget og bunden af

  3. Skær græskar i halvdelen fra låget til bunden.
  4. Brug en ske til at plukke frøene sammen med fibrene. Læg frøene til side. Derefter skal de frigøres fra fibre og tørres.

    Vi renser græskaret
    Vi renser græskaret

    Frø og fibre er lette at skrubbe med en ske

  5. Placer græskar på et skærebræt, skar ned og brug en høvlebevægelse fra top til bund, skær huden af.

    Vi renser græskaret
    Vi renser græskaret

    Med en skarp kniv skærer vi skrælen fra top til bund

  6. Hvis græskar er meget stort, og skindet er meget hårdt, kan frugten skæres i kvartaler eller kiler. Fokuser på, hvilke størrelsesstykker der er mere bekvemme for dig at arbejde med.
  7. Butternut squash er ikke skåret i længden, men på tværs. Først "planes" den øverste del af halvdelen, derefter vendes den nedre del og behandles.

    Vi renser græskaret
    Vi renser græskaret

    Skær butternut squash på tværs i to dele

Små tricks

  • Inden du skræller frugten, skal du stikke den flere steder med en kniv og sende den til mikrobølgeovnen i 2 minutter. Indstil maksimal effekt. I løbet af denne periode blødgør huden, og det er ikke svært at fjerne den. Skær et stort græskar i to.
  • Hvis der ikke er nogen mikrobølgeovn, kan det samme gøres i ovnen. Du har brug for 10-20 minutter til dette, afhængigt af størrelsen på stykket. Se processen, så papirmassen ikke bages sammen med huden. Efter et sådant bad fjernes den hårdeste skræl med en almindelig kniv.
  • Det afskårne græskar, der er tilbage fra madlavningen, kan opbevares i køleskabet, men ikke mere end en uge. Den varmebehandlede forringes endnu hurtigere. Bedre at skære frugten i stykker, lægge i poser og placere i fryseren. Så det vil vare længere og på samme tid ikke miste sine egenskaber.
  • Det er meget praktisk at tilberede halvfabrikata fra en grøntsag. Mal det bagte græskar i puré og opbevar i fryseren. En sådan puré kan leveres efter behov og tilsættes til grød, suppe eller andre retter.
  • Hvis du ikke forbehandler græskaret med varme, skal du bruge en savkniv til rengøring, det går hurtigere med det.

Sådan skræller du hurtigt og nemt et græskar - video

På trods af sukkerindholdet kan denne grøntsag betragtes som en diæt, 100 gram af dens papirmasse indeholder kun 28 kcal, og en stor mængde fiber giver en følelse af fylde i lang tid.

Græskarets hårde hud er ikke en grund til at afvise dette, sådan en sund og velsmagende grøntsag. Vælg selv en passende måde at slippe af med græskar "rustning" og behage dig selv og dit hjem med en række vitamineretter af denne lyse frugt.

Anbefalede: