Indholdsfortegnelse:

Mindre Kendte Fakta Om Filmen "Moskva Tror Ikke På Tårer"
Mindre Kendte Fakta Om Filmen "Moskva Tror Ikke På Tårer"

Video: Mindre Kendte Fakta Om Filmen "Moskva Tror Ikke På Tårer"

Video: Mindre Kendte Fakta Om Filmen
Video: Poly-forhold: Tror ikke på «den ene» 2024, Kan
Anonim

11 kendte fakta om filmen "Moskva tror ikke på tårer"

Image
Image

Filmen om vanskelige skæbner får stadig millioner af kvinder til at græde. Og han giver også håb om, at alt kan ende ret godt. Af interesse er ikke kun plottet, men også detaljerne i oprettelsen af mesterværket.

Et scenarie fra livet

Handlingen af filmen "Moskva tror ikke på tårer" kan i nogen grad betragtes som selvbiografisk. Manuskriptforfatter Valentin Chernykh er en provins, der havde svært ved at tilpasse sig i hovedstaden. Som studerende på et hostel mødte han sin fremtidige kone, en moskovit med sin egen lejlighed, en kandidatstuderende ved VGIK.

Valentin Konstantinovich udviklede et "ikke-muskovitisk" kompleks, som han ikke kunne slippe af med i mange år. Da han skrev manuskriptet til stykket "She Lied Twice" (baseret på hvilken en film til sidst blev lavet), satte han i billedet af Katerina Tikhomirova alle de oplevelser, som han selv stod over for, da han flyttede til hovedstaden.

Lyudmila havde en prototype

Lyudmila er på ingen måde et billede af manuskriptforfatterens fantasi, hun har en ægte prototype. Vitaly Chernykh havde en bekendt, husholderske for vicechefredaktøren for en velrenommeret avis, der udgav sig som sin niece. Hun daterede endda en atlet.

Heltinderne er opkaldt efter deres slægtninge

Navnene på hovedpersonerne blev ikke valgt tilfældigt. Forfatteren besluttede at navngive dem efter sine yndlings tanter.

Mange skuespillere prøvede rollen som Gosha

Gosha's rolle kunne spilles af Vyacheslav Tikhonov og Vitaly Solomin og Leonid Dyachkov og Oleg Efremov. Men i ingen af dem kunne Menshov se den meget intelligente låsesmed. Men jeg så ham, mens jeg så filmen "My Dear Man", hvor Alexei Batalov spillede hovedrollen.

Skuespilleren var ikke imponeret over manuskriptet, og han kunne ikke lide Gosha på en eller anden måde, og derfor accepterede han modvilligt rollen. Derefter kunne han ikke engang tro, at dette arbejde ville blive hans telefonkort. Dette ændrede dog ikke Batalovs tvetydige holdning til hans karakter.

På billedet af Gosha har manuskriptforfatter Vitaly Chernykh sammensat alle sine drømme og komplekser. Sådan ville han se ud i kvindernes øjne.

Irina Muravyova er ked af sin rolle

Ser Irina Muravyova i et tv-show, Menshov indså straks, at dette var den samme Lyudmila. Først nu var Muravyova selv utilfreds med en sådan rolle og hadede bogstaveligt talt hendes uhøflige, ubehagelige og vulgære heltinde. Hun syntes at have samlet alle de kvaliteter, som skuespillerinden foragter hos mennesker. At se sig selv på skærmen brød Muravyova endda ud i frustrationstårer.

Filmen har en times nedskæring

Kunstrådet "Mosfilm" kritiserede billedet til flere steder. Blandt den enorme liste over krav var et særligt sted besat af indignation over de eksplicitte scener med deltagelse af Vera Alentova og Oleg Tabakov. Som et resultat måtte skaberne skære billedet med en time for at fjerne uønskede scener.

Desuden kunne censurerne ikke lide samtalen mellem Gosha og Nikolai. I originalen sagde Tosis mand, at terrorister kaprede et Air France-fly. Men for ikke at fremkalde international spænding blev denne detalje udeladt. Også, Gosha og Kolya måtte synge "En ung kosak går langs Don", men til sidst måtte de begrænse sig til at spise en taranka.

Hockeyspillerens skæbne blev løst

Medarbejdere hos "Goskino" kunne ikke lide, at hockeyspilleren Gurin blev forvandlet til en beruselse. I sin sidste scene måtte han komme til dachaen fuld som en herre i selskab med en drikkekammerat og smide en skandale med Lyudmila over 3 rubler. Men censurerne følte, at dette plettet den sovjetiske atlets lyse udseende. Som et resultat gik Gurin vejen til korrektion.

Batalov blev såret i en slagsmål

I kampscenen, da Gosha og hans venner stod op for Alexandras kæreste, deltog professionelle sambist-brydere. En af dem beregnede ikke styrken og ramte Batalov lige i Adams æble. Skuespilleren endte endda på hospitalet, hvor hans stemme blev gendannet i nogen tid.

Opfundet til at bære sokker med sko

Et bemærkelsesværdigt øjeblik - filmens heltinder bærer sko med sokker. Denne modetrend blev født ved et uheld og endda af nødvendighed. Faktum er, at skoene, der blev fundet specielt til filmoptagelse, er blevet meget grove og skæve siden 1958. Hun stak og gned hårdt.

For at beskytte skuespillerindenes fødder mod vabler, foreslog kostumedesigner Zhanna Melkonyan at bære hvide sokker under hendes sko. Denne ubetydelige detalje gjorde et stænk ikke kun i Sovjetunionen, men også i udlandet.

Menshov troede ikke på Oscar

Oleg Menshov troede ikke straks, at hans film modtog en Oscar. Han modtog denne nyhed den 1. april og tog den til en vittighed.

Menshov var aldrig i stand til at flyve til USA for at modtage den eftertragtede statuette. På grund af opsigelser fra misundelige kolleger blev han ikke løsladt i udlandet. I stedet for direktøren modtog kulturattachéen prisen og overgav den til Goskino til opbevaring. Først i 1989 fik Menshov den velfortjente Oscar.

Instruktøren spillede rollen som Goshas ven

Oleg Menshov ville selv spille Gosha, men det kunstneriske råd kunne ikke lide det. Ikke desto mindre optrådte instruktøren stadig i sin film. I picnic-scenen optrådte han som en af Goshas venner. I rammen kan han genkendes af sin sorte kappe og hat.

Anbefalede: