Indholdsfortegnelse:

3 Måder At Fryse Et Græskar Korrekt I Fryseren, Herunder Til Fodring Af En Baby: Puré, Stykker Eller Revet
3 Måder At Fryse Et Græskar Korrekt I Fryseren, Herunder Til Fodring Af En Baby: Puré, Stykker Eller Revet

Video: 3 Måder At Fryse Et Græskar Korrekt I Fryseren, Herunder Til Fodring Af En Baby: Puré, Stykker Eller Revet

Video: 3 Måder At Fryse Et Græskar Korrekt I Fryseren, Herunder Til Fodring Af En Baby: Puré, Stykker Eller Revet
Video: UDEN BAGNING! INGEN GELATIN! UDEN ÆG! FANTASTISK SOMMER Dessert af 3 INDHOLDSSTOFFER! 2024, Kan
Anonim

3 nemme måder at fryse græskar til vinteren

Græskar
Græskar

Græskar er en af de store frugtafgrøder, som du ikke kan spise på et møde, selvom alle i familien uden undtagelse er fan af korn, gryderetter og andre retter fra dette produkt. En nem måde at slippe af med resterende græskar er at fryse det. Med den rigtige tilgang får du et sundt, frisk og altid klar til brug.

Indhold

  • 1 Om fordelene ved græskar
  • 2 Frysemetoder

    • 2.1 Puree

      2.1.1 Madlavning af græskarpuré trin for trin - fotogalleri

    • 2.2 Biter, rå
    • 2.3 Rivet
  • 3 madlavningstips
  • 4 anmeldelser af græskaremner
  • 5 Frossen græskarpuré - video

Fordelene ved græskar

Græskar er en stor og farverig grøntsag, som mange forbinder med fertilitet og efterårshøst. Det er lettere end nogensinde at dyrke det på webstedet, men senere opstår spørgsmålet ofte: hvad skal man gøre med det? Det vigtigste er at forstå, at græskar er meget nyttigt, det er bestemt værd at spise. Dyrket i vores egen have, hvilket betyder, at den er 100% miljøvenlig, den indeholder en række vitaminer - A, C, D, E, B-vitaminer, det sjældneste vitamin T, som hjælper fordøjelsen og bekæmper fedme, vitamin K, som er ansvarlig for sundhed blod og knoglevæv og er simpelthen fraværende i andre grøntsager. Den indeholder sporstoffer, sukkerarter og caroten med pektiner. Så græskar og immunitet styrker og giver styrke og bekæmper kolesterol og regulerer stofskiftet.

græskar
græskar

Græskarpulp indeholder et kompleks af essentielle vitaminer, især A, C, D, E, B, T

Du kan bruge den i form af juice og syltetøj, korn og gryderetter, tærter og pandekager, mostesupper og meget mere. Det hele afhænger af din fantasi. For nogle tilberedningsmetoder fungerer kun frisk græskar, men for de fleste fungerer frosne. Grøntsagens nyttige egenskaber bevares under frysning og bagning, derfor vil et sådant halvfabrikat på ingen måde give et frisk produkt, men det vil betydeligt spare tid og lette tilberedningsprocessen.

Frysemetoder

Puree

Denne metode vil tage lidt længere tid end de andre, men det er værd at gøre. Først slipper du af græskarets snedannelse og vandhed ved forbagning. For det andet vil et sådant frossent halvfabrikat uden yderligere forarbejdning give dig mulighed for at tilberede en pureesuppe, gryderet, grød eller tærte i løbet af få minutter. Du tager bare den tilberedte puré ud og tilsættes til den ønskede skål. For det tredje er kartoffelmos flere gange mere kompakt sammenlignet med stykker, hvilket betyder, at det tager meget mindre plads i fryseren.

Græskar har en tæt og hård hud, så forbered en stor kniv og skærebræt.

Tilberedningsmetode:

  1. Skær græskar i to og fjern frøene.
  2. Lav bagt eller kogt græskarpuré (se nedenfor for alle metoder) ved hjælp af en blender, skubber eller gaffel. Pureen skal være homogen uden klumper.
  3. Anbring puréen i de klargjorte beholdere. Beholdere, plastkopper, isterningsbakker gør det. Vælg forme med låg for at øge holdbarheden af det halvfabrikat og undgå luftning. Forme uden låg kan pakkes ind med folie, folie eller placeres i en tæt bundet plastpose.
græskarpuré
græskarpuré

Græskarpur bevarer sine gavnlige egenskaber, når den er frossen

Vælg formens størrelse i henhold til de retter, du agter at lave mad senere. Ideelt set skal formularen deles. For eksempel er en 200 ml beholder nok til at lave en græskarkage.

Indstillinger til forberedelse af græskar til kartoffelmos:

  • skrællet i ovnen. Fjern skrællen forsigtigt, skær kødet i terninger på 3x3 cm, læg dem i et lag på et bageplade og læg dem i en ovn, der er forvarmet til 140 ° i 1 time. Kontroller græskaret for blødhed (det skal æltes godt med en gaffel), om nødvendigt, opbevar det i ovnen et stykke tid;
  • ikke-skrællet i ovnen. Skær det ikke-skrællede græskar i 3 cm skiver. Placer et lag på et bageplade foret med pergamentpapir eller folie. Bages i en varm ovn, indtil papirmassen blødgør (ca. 1 time). Afkøl græskaret og skræl det af, det skal let komme af papirmassen;
  • i mikrobølgeovnen. Skræl og skær græskar i kiler. Anbring i en mikrobølgesikker skål og tilsæt lidt vand. Mikrobølgeovn med maksimal effekt i 10-15 minutter. Gentag proceduren flere gange, indtil græskar er blødt;
  • kogt. Skræl græskar, skær i terninger, dypp i kogt vand og kog indtil det er blødt. Det færdige græskar skal let gennembores med en gaffel;
  • for et par. Anbring det skrællede græskar, skåret i små terninger, i en dampkurv og læg det i en dobbeltkedel med kogende vand i 30-40 minutter. Du kan bruge en trykkoger, en multikoger med en dampfunktion.

Madlavning græskarpuré trin for trin - fotogalleri

skrællet græskar
skrællet græskar

Skær græskar, skræl og frø

tærte græskar
tærte græskar
Skær i terninger
græskarterninger på et bageplade
græskarterninger på et bageplade
Anbring det skivede græskar på et bageplade og læg det i den forvarmede ovn
bagt græskar
bagt græskar
Bages indtil det er blødt
græskarpuré
græskarpuré
Lav kartoffelmos
færdigpakket græskarpuré
færdigpakket græskarpuré
Anbring i en frysebeholder

Rå bidder

Græskarpuré er ikke egnet til alle retter. Hvis du har brug for græskarterninger eller stykker, frys dem uden madlavning.

  1. Skær det skrællede græskar i små stykker eller skiver.
  2. Tør med et papirhåndklæde.
  3. Drys i et enkelt lag i en frysebeholder.
  4. Anbring i den øverste fryser så lavt som muligt.
  5. Efter et par timer skal du tage det frosne græskar ud, hælde det i en opbevaringsbeholder med et låg (eller en pose) og sende det til fryseren til langtidsopbevaring.

De stykker, der er frosne på denne måde, klæber ikke sammen.

Rivet

Til tilberedning af græskarpandekager og tærter vil revet græskar være praktisk. Riv den skrællede grøntsag på et medium eller groft rivejern, læg den i en pose, slip luften fra den, luk tæt og send den til fryseren.

revet græskar
revet græskar

Frossent revet græskar er perfekt til fremstilling af pandekager

Tips til madlavning

  1. Ikke alle sorter er lige så velsmagende og nærende, nogle er ret dekorative. Vælg et græskar med en lys orange kød og en mat, hård hud. Skorpen på et modent frisk græskar kan kun vaskes med store vanskeligheder. Hestehale vil være helt tør.
  2. Skelne sorter: sommer (lys, blød) er velegnet til stewing, manti og supper, vinter (tæt, sukker) - til korn og bagning.
  3. De bedste græskar sorter til madlavning: Acorn, Harlequin, Butternat, Divo, Gribovskaya, Kherson, Gileya, Bylinka, Muscatnaya.
  4. Forbered græskar som en sideskål til kødretter: det hjælper fordøjelsen af vanskeligt fordøjelige fødevarer.

Anmeldelser af græskaremner

Frossen græskarpuré - video

youtube.com/watch?v=LvaFFyL3A_Q

De fleste vintergræskar sorter opbevares sikkert indtil foråret. Men når du åbner en frugt, der vejer 5 kg, kan du ikke spise den hurtigt. Så kommer tip til frysning til undsætning. De tilberedte halvfabrikata bevarer vitaminerne og friskheden af en sund grøntsag og vil være nyttige, når du tilbereder forskellige retter.

Anbefalede: