Indholdsfortegnelse:

De Mest Populære Katte I Verden: Navne På Racer, Deres Beskrivelse Og Fotos
De Mest Populære Katte I Verden: Navne På Racer, Deres Beskrivelse Og Fotos

Video: De Mest Populære Katte I Verden: Navne På Racer, Deres Beskrivelse Og Fotos

Video: De Mest Populære Katte I Verden: Navne På Racer, Deres Beskrivelse Og Fotos
Video: Похищение Влада А4 бандитами (1 часть) 2024, April
Anonim

Purring erobrere af hjerter: de mest populære katte i verden

Mest populære katteracer
Mest populære katteracer

Næsten ethvert hus har den samme spindel, som ikke tillader ejeren at kede sig eller være deprimeret - ved de første "symptomer" på disse stater lægger hun sig ned ved siden af ham, spinder og lader ham slappe af. Derfor er katte så populære. Men hvilke racer der har vundet mere menneskelig sympati, vil jeg vide så hurtigt som muligt.

Indhold

  • 1 Mest populære katteracer

    • 1.1 Tabel: CFA race popularitet vurdering
    • 1.2 Video: Top 10 populære katte i verden
  • 2 britisk kat
  • 3 persisk kat

    • 3.0.1 Video om den persiske kat

    • 3.1 Himalaya kat

      3.1.1 Video om Himalaya-katten

  • 4 Maine Coon

    4.1 Video om Maine Coons

  • 5 sfinxer
  • 6 siameser kat

    6.1 Video om den siamesiske kat

  • 7 russisk blå kat

    7.1 Video om den russiske blå kat

  • 8 bengalsk kat

    8.1 Bengalsk katvideo

Mest populære katteracer

Hvert år offentliggør CFA (Cat Fanciers Association) sin egen rangliste over de mest populære racer af huskatte. Resultaterne fra 2017 blev sammenfattet i marts 2018. Blandt de mest efterspurgte kæledyr var eksotiske, ragdolls og korthårede briter, og de mindst efterspurgte sidste år var Laperma, Turkish Vani og American Wire-haired.

Tabel: CFA race popularitet vurdering

en Eksotisk 23 Selkirk Rex
2 Kludedukke 24 Japansk Bobtail
3 Britisk korthår 25 Egyptisk Mau
4 Persisk 26 Raga Muffin
fem Maine Coon kat 27 Somalisk
6 Amerikansk korthår 28 Balinesisk / orientalsk langhår (balinesisk / javansk)
7 Scottish Fold 29 Manx
8 Canadisk Sphynx (Sphynx) tredive Singapore (Singapore)
ni Devon Rex 31 Bombay
ti Abyssinian 32 Colorpoint korthår
elleve Orientalsk 33 Tyrkisk Angora
12 Siameser 34 Amerikansk Bobtail
13 Cornish Rex 35 Europæiske burmesiske
14 Norsk skovkat 36 Kartesisk kat (Chartreux)
femten Sibirisk (sibirisk) 37 Korat
16 Burma (Birman) 38 Havana Brown
17 Russisk blå 39 Burmilla
18 Bengal 40 LaPerm
19 Tonkinese 41 Tyrkisk varevogn
20 Burmesisk 42 Amerikansk Wirehair
21 Ocicat
22 Amerikansk krølle

Lad os se nærmere på nogle af de bedste racer.

Video: Top 10 populære katte i verden

Britisk kat

Denne kitty blev set i en Whiskas-annonce, så hun blev populær. Hun begyndte endda at blive kaldt - en kat med farve "whiskas".

En britisk kats adfærd er kendetegnet ved takt, derfor kaldes den undertiden en gentleman. Forresten passer et sådant kaldenavn dyret godt - en stor krop, kraftige poter, en voluminøs sød snude med beskårne ører gør det muligt for katten at se elegant ud. Kattens vægt er 3-8 kg, dens højde er ca. 33 cm. Dyrets pels er tæt og kort, og farven er gråblå. Ferskenøjne på baggrunden ser særligt udtryksfulde ud. Derfor er en sådan smuk mand efterspurgt blandt mennesker.

Britisk kat
Britisk kat

Britisk kat - blå skønhed med ferskenøjne

Generelt kan dette dyr være uden ejer i lang tid. Og når du vises lige uden for dit hus, vil glæden ved et sådant kæledyr bestemt ikke være - han vil sidde ved siden af dig og "fortælle", hvad han lavede alene.

Prisen på et dyr fra en almindelig opdrætter er 2,5-10 tusind rubler. I katteriet eller fra en titelforælder kan en killing købes for maksimalt 30 tusind rubler.

perser kat

Folk blev forelsket i denne race endnu mere efter filmen "Harry Potter og fangen fra Azkaban" blev udgivet i 2003. Derefter "tvang" Hermione's ingefærkat ved navn Zhivoglost mange forældre til at købe deres egen slags.

Imidlertid har den persiske kat været kendt i meget lang tid. Potentielle ejere er "tiltrukket" af sin utroligt lange og bløde pels og interessante snude med en flad næse. Dyr af denne race kan have enhver farve.

Persisk kat liggende
Persisk kat liggende

Du hører sjældent et meow fra en persisk kat

Den persiske kat er kendetegnet ved ro, intelligens og forsigtighed. Meowing høres sjældent fra hende, hvilket er grunden til, at elskere af stilhed har tendens til denne race. Hvis katten virkelig har brug for noget fra ejeren, vil hun komme op til ham og se på ham.

Vægten på en persisk kat er 4–7 kg, mankenhøjden er op til 30 cm. Du kan købe den hos opdrættere eller i et katteri. En persisk killing uden stamtavle koster 2-10 tusind rubler, yderligere:

  • katte i kæledyrsklassen - fra 7 tusind rubler;
  • race klasse - fra 15 tusind rubler;
  • show klasse - fra 25 tusind rubler.

Persisk kat video

Himalaya kat

Himalaya-katten er en hybrid af persiske og siamesiske racer, og selvom CFA ikke genkender den som en separat race (og derfor ikke inkluderer den i sin vurdering), er den stadig meget populær blandt mennesker. En af repræsentanterne for denne race kom ind i Guinness Book of Records som den mindste kat i verden. Dens vægt var kun 680 g. Derfor blev racen populær.

Farven på Himalaya-katten er den samme som hos siamesere - kroppen er lys, og poterne, næsepartiet og halen er mørke. Himalaya-katten har korte lemmer, og pelsen er lang, blød og tyk.

Himalaya kat lyver
Himalaya kat lyver

En af repræsentanterne for katte af Himalaya-racen blev optaget i Guinness Book of Records

Højden på denne kat er 25-30 cm, vægten er 4-6 kg. Du kan købe et dyr i børnehaven. Dens omkostninger starter fra 4 tusind rubler - for disse penge kan du købe en kat uden stamtavle. De dyreste er Himalaya-katte, der købes for 8-10 tusind rubler.

Himalaya kat video

Maine Coon

Maine Coon er svært at forveksle med et dyr af en anden race på grund af dets størrelse. På grund af dem såvel som på grund af den eksterne lighed med en vildkat er racen meget populær: i 2018 optrådte den endda på forsiden af magasinet "Cats-Info".

Maine Coon magasinomslag
Maine Coon magasinomslag

Maine Coon blev for nylig filmet til magasinomslag

Maine Coon race "kom" til verden fra USA. Dens repræsentanter er ret store - de når en meter i længden, og deres vægt er 12-15 kg. Racen er anderledes:

  • høje kindben;
  • aflang næse;
  • oprejste og ret store ører.

Maine Coon kan have forskellige farver, fra grå til rød.

Det er bedre at købe en killing af denne race i katteriet. Dens pris er 20-80 tusind rubler.

Når min nevø bragte svigermor til en voksen Maine Coon-kat - jeg må sige, at størrelsen på dyret var imponerende. På samme tid undslap den, skrigede og forsøgte endda at bide sin nevø. Svigermor beskrev ham som”et forfærdeligt vildt dyr, der ville rive hende i stykker og spise hende”, men jeg forstod, at katten bare var bange, for som du ved, kan dyr af denne race ikke særlig godt lide fremmede. Som det viste sig, gik ejerne af den stakkels kat til hvile og gav dyret til pigen til deres nevø. Og hun vidste ikke, hvad hun skulle gøre med dette dyr, da hun var på arbejde fra morgen til aften. Selvfølgelig nægtede svigermor efter denne opførsel af katten at beholde ham. Men moren til pigens nevø tog ham ind og accepterede, som de siger, med alle manglerne.

Maine Coon videoer

Sfinxer

Ikke alle kan lide Sphynx, men repræsentanterne for denne race er ret populære. Deres kendetegn er fraværet af hår. På grund af sit usædvanlige udseende er denne kat valgt af mange berømtheder, for eksempel popsanger Alexei Chumakov - Don Sphynx bor i sit hus. Den mest populære er dog den canadiske Sphynx.

Forskellige sfinkser
Forskellige sfinkser

I dag anerkender alle felinologiske organisationer 3 typer sfinxer: canadiske, Don og Skt. Petersborg

Dyrets vægt er 3,5–7 kg, dets højde er op til 30 cm. Dens farver kan være forskellige. Prisen for katte af denne race er 7-30 tusind rubler. Dyret kan købes i børnehaven eller hos opdrættere.

Siamese kat

Den siamesiske kat er smart og smuk. Millioner af potentielle ejere bliver fortsat forelsket i hendes blå øjne på baggrund af en næseparti med en mørk farve. Hun er meget populær, der er mange, på grund af dette diskuteres hun meget ofte på kattefora.

Statistik fra forummet vedrørende diskussioner om katteracer
Statistik fra forummet vedrørende diskussioner om katteracer

Ifølge statistikker er den siamesiske kat oftere end andre racer, der diskuteres på foraene

Disse dyr er korthåret med ret tæt pels. Farven på deres hovedlegeme er lys, og spidserne på poterne, næsen og halen er mørke. Dyrets vægt er 5-6 kg, dets højde er ca. 25 cm. Katten "kom" til verden fra Thailand.

Siamese kat på græsset
Siamese kat på græsset

Siamese kat "kom" til verden fra Thailand

Ejeren af den siamesiske kat skal vise øget opmærksomhed, kærlighed og omsorg. Så vil gensidig forståelse herske mellem ham og dyret. Prisen for et sådant kæledyr er 7-30 tusind rubler. Du kan købe det i et specialiseret børnehave, der ligger i næsten alle byer.

Siamese kat video

Russisk blå kat

Den russiske blå kat er ofte filmet til forsiden af magasiner, for eksempel "Friend", så den blev berømt ikke kun i Den Russiske Føderation, men også i udlandet.

Russisk blå kat på forsiden af bladet
Russisk blå kat på forsiden af bladet

Russisk blå kat bliver undertiden filmet til magasinomslag

Pelsfarven på den russiske blå kat er usædvanlig - gråblå, deraf navnet på dyret, og kattens øjne er grønne. Hendes frakke er tyk og kort, kroppen er godt bygget. Dyrets næse er let aflang, og ørerne er store, let anbragt i siderne.

Russisk blå kat lyver
Russisk blå kat lyver

Den russiske blå kat har en venlig disposition

Dyrets vækst er op til 25 cm, vægten er 3-7 kg. Det koster 8-35 tusind rubler. Omkostningerne er påvirket af stamtavle, farve og andre faktorer. Så det koster mere end en opdrætter at købe en kat på et show.

Jeg mødte en russisk blå kat hos to af mine bekendte, og jeg besøger ikke så ofte. Derfor konkluderer jeg, at denne race er ganske populær, selvom jeg aldrig havde hørt om det, før jeg mødtes på en fest.

Video om russisk blå kat

Bengal kat

Mange mennesker blev forelsket i den bengalske kat på grund af sin usædvanlige leopardfarve, hvorfra den vilde natur trækker vejret. Populariteten af denne kat er indikeret af forums statistik - dyret er på andenpladsen efter siamesiske katte. Omkostningerne ved et sådant kæledyr er dog ret høje. Det var oprindeligt vildt - det boede i asiatiske skove og var på randen af udryddelse. Og takket være domesticering blev den truede art bevaret - ved at krydse med en indenlandske slægtning.

Bengal kat står
Bengal kat står

Arten af den bengalskat er bevaret ved hybridisering med en indenlandske slægtning

Kattens højde er 26–32 cm, vægten er 3,5–7 kg. Farven på hendes frakke er gylden med mørke rosetpletter. Du kan købe dette dyr fra opdrættere eller i en børnehave. Dens pris er 5-100 tusind rubler. Det afhænger af katteriets geografiske placering og køberen selv, killingens eksterne data og dens stamtavle. Dyr uden stamtavle anslås til op til 20 tusind rubler, og avls- og udstillingsdyr koster ikke mindre end 50 tusind rubler.

Bengal kat video

Som det viste sig, er der blandt de mest populære katte dyr med forskellige farver, pelslængder og karakter. De fleste af de populære dyr er venlige eller i det mindste smukke. Og sfinxer er simpelthen usædvanlige, for hvilke berømtheder elsker dem. Den dyreste af dem er Maine Coon, den billigste er den persiske kat.

Anbefalede: