Indholdsfortegnelse:

Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Suppen Er For Salt: Hvordan Man Løser Situationen Og Gemmer Retten
Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Suppen Er For Salt: Hvordan Man Løser Situationen Og Gemmer Retten

Video: Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Suppen Er For Salt: Hvordan Man Løser Situationen Og Gemmer Retten

Video: Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Suppen Er For Salt: Hvordan Man Løser Situationen Og Gemmer Retten
Video: GÆTTER DU ALDRIG 💰 2024, Kan
Anonim

Sådan gemmes saltet suppe

oversalt suppe
oversalt suppe

Har du nogensinde tænkt på nytteligheden ved at være? Eller om mere verdslige ting, som om vil heltene fra dit yndlings-tv-show blive gift næste sæson? Unødvendige tanker indhenter os ofte under vores sædvanlige daglige aktiviteter, for eksempel når vi forbereder mad. Som et resultat er suppen salt, familien risikerer at blive efterladt uden frokost, og du bliver overhalet af nye tanker om, at tegnet om at blive forelsket ikke har noget at gøre med det, men pointen er banal uopmærksomhed … Ikke den mest behagelige situation, ikke? Så væk fra unødvendige ræsonnementer, vil vi hellere tænke over, hvad vi skal gøre for hurtigt at redde den saltede suppe. Og du kan faktisk gøre meget!

Indhold

  • 1 Den nemmeste måde at løse problemet på
  • 2 Produkter, der fjerner salt fra bouillon

    • 2.1 Ris

      2.1.1 Video: hvad skal man gøre, hvis suppen ved et uheld saltes

    • 2.2 Kartofler
    • 2.3 Sort brød eller mel
    • 2.4 Råt æg

      2.4.1 Video: Sådan ordnes saltet suppe med et æg

    • 2.5 Raffineret sukker
  • 3 Sådan ordnes smagen af færdiglavet suppe

    3.1 Fotogalleri: tilsætningsstoffer, der maskerer saltet af den færdige suppe

  • 4 Snydeark efter skåltype: borscht, ærtesuppe eller grønkålsuppe?
  • 5 Hvad du skal vide for ikke at oversalt

Den nemmeste måde at løse problemet på

Hvis du bruger en stor gryde til madlavning af supper, og der stadig er plads i den, skal du fortynde skålen med kogt vand. Denne metode er den enkleste og mest økonomiske. Det er fantastisk til magre grøntsagsupper eller nudler. Ikke desto mindre er nogle husmødre kategorisk imod at fortynde suppen med vand. Det er meget godt, hvis du har lidt usaltet kød eller vegetabilsk bouillon på lager: Du kan tilføje det til madlavningssuppen uden at gå på kompromis med smagens rigdom.

bouillon i en tallerken
bouillon i en tallerken

For at forbedre suppens smag skal du fortynde den med usaltet kød eller vegetabilsk bouillon.

Det er sandt, at denne mulighed ikke altid er passende. For eksempel, hvis du beslutter dig for at tilberede en suppe, der ikke er for tyk. Det tilsatte vand eller bouillon gør det helt flydende, og det er ikke en god ide at tilføje nye produkter til det: nogle af ingredienserne er allerede kogt næsten indtil de er kogte, og nogle forbliver rå.

Men denne metode kan anvendes både under madlavning og efterfølgende. Det vigtigste er at lade suppen, fortyndet med vand eller bouillon, simre i yderligere 2-3 minutter.

Produkter, der fjerner salt fra bouillon

Nogle fødevarer, som vi altid har ved hånden, kan reducere saltniveauet i suppen og rette dens smag:

  • ris;
  • kartofler;
  • sort brød;
  • et råt æg
  • sukker.

Du kan bruge dem til forskellige typer supper.

Ris

Et af de mest almindelige adsorberende produkter, der kan absorbere overskydende salt, er rå ris. Du kan blot tilføje en lille mængde til saltet grøntsag, champignon eller fiskesuppe. Husk bare, at det tager cirka 10 minutter at lave mad til ris. Tilsæt det under madlavning, ellers skal du håndtere kogte kornprodukter.

langkornet ris
langkornet ris

Ris absorberer perfekt overskydende salt under madlavningen

Til suppe med nudler, borscht eller kålsuppe er tilsætning af ris ikke relevant. Og hvad med denne situation? Det er meget simpelt. Ris til madlavning i en pose vil hjælpe dig. Læg den bare i en gryde med suppe i 5-10 minutter, og kornene absorberer det overskydende salt.

risposer
risposer

Læg bare en pose ris i suppen - så kan du glemme det salte

Hvis du ikke har korn i poser, og du ikke har tid til at løbe til butikken, skal du gøre følgende. Pak en håndfuld ris i osteklud eller bomuldsklud, binde med en snor for at lave en pose. Dyp det i suppen og kog, smag bouillon med salt fra tid til anden. Så snart du føler, at smagen er vendt tilbage til normal, skal du tage posen ud.

Video: hvad skal jeg gøre, hvis suppen ved et uheld saltes

Kartofler

Kartofler, skåret i strimler eller terninger, absorberer ikke kun overskydende salt, men bliver også en ekstra ingrediens i din suppe, borscht eller kålsuppe. Sandt nok, hvis skålen ikke indeholder kartofler, eller suppen er næsten kogt, fungerer denne metode ikke. Lad os gøre det lidt anderledes. Skræl 2-3 knolde, og tilsæt dem hele eller halveres til bouillon. Efter 10 minutter kan du tage de ekstra kartofler ud og hæld suppen i skåle.

kartofler
kartofler

Anbring et par hele eller skårne skrællede kartofler i saltet suppe for at fjerne overskydende salt fra bouillon

Sort brød eller mel

Du kan også bruge rugbrød, ideelt gammelt eller tørt. Pak det i en temmelig tyk bomuldsklud og blød den i bouillon i 5 minutter, og fjern den derefter.

sort brød
sort brød

En lille skive brød hjælper dig med at korrigere skålens smag ved at absorbere overskydende salt.

Hvis der ikke er sort brød, skal du bruge almindeligt mel ved at lave en tyk kludpose til det og dyppe det i en gryde med suppe i 10 minutter. Mel absorberer også perfekt overskydende salt. Det værste, der kan ske, er at bouillon bliver overskyet og mister gennemsigtighed. Men smagen af suppe eller borscht lider slet ikke.

mel
mel

Mel reducerer ikke kun suppen eller borschtens saltholdighed, men gør retten også tykkere

Et råt æg

Suppen er salt og næsten kogt, og familien venter allerede på middag? Der er ikke tid tilbage til at løse problemet … Og alligevel er der en vej ud her. Tag et råt æg, adskill det hvide og hæld det i den dampende suppe. Bland godt. Når proteinet er sammenstødt, skal du bruge en ske til at fjerne flagerne fra bouillon.

kyllingæg
kyllingæg

Hæld æggehvide eller et helt æg i saltet suppe for at slippe af med den salte smag

Du kan dog blande hvid og æggeblomme i en homogen masse (men ikke slå!) Og hæld forsigtigt i den kogende suppe. Ægget fjerner det overskydende salt. Og du behøver ikke tage det ud af suppen.

Video: hvordan man retter saltet suppe med et æg

Rafineret sukker

Hvis der er meget salt i suppen, kan du bruge et velkendt modvåben mod det - sukker. Det er sandt, at denne metode kræver nøje opmærksomhed fra dig. Læg et stykke raffineret sukker i en skovle og dypp det i den kogende suppe. Hold, indtil bidet er smuldret, fjern scoop og smag bouillon. Hvis der stadig er meget salt, skal du gentage handlingen med et nyt stykke raffineret sukker. Smag suppen så ofte som muligt, så du ikke går glip af et øjeblik, hvor smagen er afbalanceret. Hvis du overdriver det med sukker, bliver suppen håbløst forkælet.

sukker
sukker

Sukker kan neutralisere smagen af salt, men brug det omhyggeligt

Sådan ordnes smagen af færdiglavet suppe

Det skete så, at du bemærkede det salt lige før du serverede suppen på bordet? Selv for en sådan tragisk begivenhed har vi nogle opmuntrende sparetip.

  1. Tør et par skiver rugbrød godt i en brødrister eller tør stegepande. Bare salt dem ikke! Tilsæt croutoner i hver skål saltet suppe, borscht eller kålsuppe.
  2. Friske urter er aldrig overflødige ! Uanset hvilken suppe du tilbereder, hvis du virkelig tilfældigvis oversalt den, skal du finskære persille, dild, basilikum, koriander, grønne løg - generelt alt, hvad du finder i køleskabet eller på havebedet - og tilføj til skålen lige før betjener. Dræb to fugle i én smag: fjern den salte effekt og gør suppen mere sund og sund.
  3. Let syreindhold hjælper med at reducere smagen af salt. Citronsaft kan tilsættes til suppe eller grønkålsuppe med en hastighed på 1 spsk til 2 liter bouillon. Ingen citron? Udskift det med vin eller æblecidereddike. Og borscht, rødkålsuppe, syltede suppe, bønnesuppe med svampe klarer sig godt med 1-2 spiseskefulde usaltet tomatpuré.
  4. Rømme er ikke kun et sundt produkt, men også en kilde til blød cremet smag. Det vil helt sikkert hjælpe dig med at maskere overskydende salt i borscht, kålsuppe, syltede agurker. Et par spiseskefulde er nok til at redde skålen. Både yoghurt og fløde er velegnet til vores formål, især til flødesupper og purésupper.

Fotogalleri: tilsætningsstoffer, der maskerer saltet af færdiglavet suppe

creme fraiche
creme fraiche
Rømme supplerer perfekt mange supper og masker salt
tomatpuré
tomatpuré
Tomatpasta maskerer på grund af sin sure smag overskydende salt i skålen
citronsaft
citronsaft
Citronsaft passer godt til grøntsags- og fiskesupper
rugbrødcrutoner
rugbrødcrutoner
Tilsæt rugbrødcrutoner til saltet suppe
Æbleeddike
Æbleeddike
Æblecidereddike i Tyskland betragtes for eksempel som et komplet suppetilsætningsstof
hakkede greener
hakkede greener
Få masser af friske urter, og din suppe er gemt!

Et snydeark til skåltypen: borscht, ærtesuppe eller grønkålsuppe?

Du har sikkert bemærket, at disse metoder ikke er egnede til enhver type suppe. Brug denne enkle tjekliste for at undgå forvirring:

  • vermicelli suppe kan korrigeres ved at tilføje en pose ris eller mel i 10 minutter eller ved at gnide friske kartofler;
  • borsch og kålsuppe, tomatsupper eller hodgepodge, krydre med lidt citronsaft eller æblecidereddike;
  • det er ideelt at smide en håndfuld ris i en pickle eller grønkålsuppe og hælde i et råt æg;
  • tomatpuré og creme fraiche hjælper dig, hvis du har saltet en "rød" suppe;
  • citron vil perfekt supplere smagen af fiskesuppe og hodgepodge;
  • fløde vil perfekt supplere smagen af puré supper, korrigere salt;
  • til bønner, kylling, svampe og ærtesupper er et råt æg egnet.
suppe med urter, croutoner og creme fraiche
suppe med urter, croutoner og creme fraiche

Du kan bruge flere saltmaskerende tilsætningsstoffer på én gang

Hvad du har brug for at vide for ikke at oversalt

Endelig vil vi beskrive flere "forebyggende" foranstaltninger:

  1. Glem aldrig et simpelt ordsprog: "Ikke saltet på bordet, saltet på bagsiden." Tilsæt salt ikke under tilberedning af bouillon, men mens suppen tilberedes i de sidste minutter og gradvist i små portioner, og smag fadet for at stoppe i tide.
  2. Overvej saltniveauerne i ingredienserne, du laver dine supper med. For eksempel tages syltede sylteagurk til syltede agurker. Naturligvis skal saltet tilsættes mindre end normalt. Det samme gælder syltede agurker, sorrel tilberedt i krukker til vinteren, røget kød, saucer.
  3. Ofte opnås saltning på grund af det faktum, at du bruger det forkerte salt, som du er vant til: fra en anden producent, finere eller grovere, havsalt i stedet for simpelt bordsalt. Bliv fortrolig med det nye salt til dig, start med reducerede doser.

Som du kan se, er salt suppe ikke en grund til frustration. Som de gamle vismænd sagde, lad dette være det største problem i vores liv. Tipene i denne artikel hjælper forhåbentlig med at løse det. Hvem ved, måske ved at gemme din suppe fra overskydende salt, vil du forbedre den sædvanlige opskrift markant eller endda skabe en ny? Hvilke metoder bruger du, når du har brug for at løse denne situation? Del din oplevelse med os i kommentarerne. Held og lykke!

Anbefalede: